ÇAĞRIMIZDIR: Agrobay’ı Boykot Ediyoruz! #HasanbeydenAlma

Yıllardır zor ve ağır koşullarda Agrobay Seracılık’ta çalışan çoğunluğu kadın işçilerden oluşan 39 arkadaşımız sendikamıza üye olup haklarını aradıkları için işten çıkarıldılar. İşveren hakkını arayan ve muhattap arayan işçilerin çıkışlarını “hırsızlık, yüz kızartıcı suç” gibi unsurları ifade eden kod46 olarak düzenledi; işten atılan işçilerin işsizlik maaşı almasını engelledi, başka işlerde çalışmasını zorlaştırdı. İşten çıkış verilirken sözel olarak ifade edilen tazminatlar ise henüz verilmedi. 23 Ağustos’tan beri şirket önünde direnişte olan işçiler, 8 Eylül’de çocuklarının, ailelerinin gözleri önünde yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

Agrobay Şirketi’nin daha önce de işçilerin tazminatlarını tam olarak ödemediğini biliyoruz. Daha fazlasını da biliyoruz. Bu şirket 21. yüzyılın ödüllü tarım işletmesi ve Avrupa’nın en büyük serası olmasına rağmen işçileri ağır sömürü koşullarında, kölece çalıştırıyor. Detaylarını biliyoruz; kullanılan ilaçları, karşılığı verilmeyen mesaileri, ağır hakaretleri, aşağılamaları… Hepsini biliyoruz şirkete uyarımızdır. Agrobay işletmesini domates satamayacak hale düşürmeyin. İş koşullarını düzeltin, yıllarca kölece çalıştırdığınız işçilerin tazminat haklarını eksiksiz yatırın. Yanlış yaptınız, geri dönün. Bir an önce çözüm masasını kurun.

Agrobay haklarımızı verene kadar tüm kamuoyuna sesleniyoruz: Agrobay şirketinin marka yüzü Hasanbey Çiftliği markalı ürünleri almayın. Web sitelerinden alışveriş yapmayın. Migros ve BİM gibi zincir mağazalarda satılan domatesin kaynaklarından biri Agrobay. Buralardan domates almayın. Bizi destekleyin. Agrobay’ı boykot ettiğiniz fotoğraflarınızı, videolarınızı hesaplarınızdan paylaşın. Hasanbey Çiftliği ürünleri satılan reyonlardan protestonuzu gösterin. #HasanbeydenAlma hastagı ile tepkinizi yazın; resimlerinizi paylaşın. Haklarımız için verdiğimiz onurlu mücadelede yanımızda olun. Sesimize ses olun! 

Bir avuç işçi olarak çıktığımız bu yolda, artık tüm Türkiye’nin tanıdığı işçileriz. Sizlerin desteği ve dayanışması ile haklarımızı alacağız. 

#AgrobayHakkımızıVer

Diğer İçerikler

Son Eklenenler